Rune Kaino Nikolaisen

Kjente personer

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Hugo Eckener (1868-1954):

Eckener var sønn av en sigarfabrikant fra Flensburg. Han var elev ved St. Marien-Knabenschule og senere Altes Gymnasium. Etter artium studerte han filosofi og arbeidet i Friedrichshafen som skribent for å tjene til livets brød. Etter en kritisk artikkel ang. den første luftskipsflyvningen ble han kjent med Ferdinand von Zeppelin.

12. oktober 1924 startet Eckener fra Friedrichshafen ved Bodensjøen på sin tur med luftskipet LZ126 over Atlanteren. Da han ankom Lakehurst i New Jersey (USA) 3 dager senere ble han den første til å krysse Atlanterhavet i et luftskip. Han ble samme året utnevnt til æresborger av Flensburg. Du finner bilder og mer informasjon om Hugo Eckener på denne siden. Artikkelen er på tysk.

Beate Uhse-Köstlin (1919-2001):

Beate Uhse-Köstlin var en tysk pilot og forretningskvinne. Hun var den første og eneste kvinnelige stuntpiloten i Tyskland på 1930-tallet, og etter krigen startet hun sin virksomhet som forretningskvinne. Hun grunnla postordrefirmaet «Beate Uhse Spezial-Versandhaus für Ehe- und Sexualliteratur und hygienische Artikel», til tysk noe slikt som «Beate Uhse spesialpostordre for ekteskaps- og seksuallitteratur og hygieniske artikler». Allerede i 1956 stiger omsetningen i selskapet til over 1 million tyske mark.

I 1962 åpner så Beate Uhse verdens første sexbutikk, nettopp i Flensburg. Den får navnet «Fachgeschäft für Ehehygiene» (faghandel for ekteskapshygiene). Butikken ble åpnet ved juletider fordi det da var mindre sannsynlig at opprørte mennesker ville gå til angrep på butikken.

Beate Uhse og hennes utallige sexforretninger (og produksjon av sexfilmer) er kjent over hele verden, mange kvinner har opp gjennom årene kritisert henne for å gå «menns ærend» i seksualiteten. Likevel er det ingen tvil om at Beate Uhse har bidratt til å alminneliggjøre seksualiteten blant det tyske folk. Beate Uhse ble utnevnt til æresborger av Flensburg i 1999.Sjekk her for å finne passende hotell i Flensburg


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *