Flensburg – turistinformasjon for nordmenn i Schleswig-Holstein og Nord-TysklandJulemarked i Flensburg

Julemarked i Flensburg

Det tradisjonsrike julemarkedet er virkelig et besøk verdt i Flensburg. Fra 22. november til 23. desember er det julestemning i gågatene i byen. Det er heller ikke så farlig om det er litt surt og kaldt, for rødvinsgløggen med «skudd» (sprit) smaker ekstra godt i kulden.

Julemarkedet er selvsagt særlig topp for alle handlevillige nordmenn, det er et utall av boder med alt mulig av leker, pyntegjenstander og annet dilldall. Men du vil fort merke at tyskerne samler seg rundt mat- og drikkebodene for å treffe kjente og ukjente – her drikkes og spises det over en lav sko. Og ganske sikkert vil du merke at tyskerne ikke er så «stramme» som du kanskje vil ha det – den nordtyske godmodigheten slår fort over til deg.

Men barna får også sitt på Flensburgs julemarked – de kan delta i tegnekonkurranse, lage lys eller kjøre barnekarussel. Og fremfor alt – se på alt det rare som finnes i bodene.

Julen er en herlig tid – jeg gleder meg til å ta runden rundt på julemarkedet selv lille julaften. Da blir det rødvinsgløgg så det lyser av nesetippen :)

Åpningstider:

Mandag – Lørdag kl. 10-22

Søndag kl. 11-20

1 kommentar
    • Flensburg er superbra. Vi drar fra Norge 8-10 ganger i året og koser oss like mye hver gang.
      I august skal jeg ha meg 30 brystkreftopererte damer. Og gjett om de gleder seg. Jeg håper alle får en like stor opplevelse som jeg har.

Si din mening
Ditt navn ↓
Din e-post ↓
Din nettside ↓
Gi oss din kommentar ↓
Du kan bruke disse html-taggene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

Annonse
Været i Flensburg
Annonse
Lik oss på Facebook