Rune Kaino Nikolaisen

Julemarked i Flensburg

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Julemarked i Flensburg

Det tradisjonsrike julemarkedet er virkelig et besøk verdt i Flensburg. Fra slutten av november og frem til julaften (og noen dager i romjula for dem som er litt ekstra tørste) er det julestemning i gågatene i byen. Det er heller ikke så farlig om det er litt surt og kaldt, for rødvinsgløggen med «skudd» (sprit) smaker ekstra godt i kulden.

Julemarkedet er selvsagt særlig topp for alle handlevillige nordmenn, det er et utall av boder med alt mulig av leker, pyntegjenstander og annet dilldall. Men du vil fort merke at tyskerne samler seg rundt mat- og drikkebodene for å treffe kjente og ukjente – her drikkes og spises det over en lav sko. Og ganske sikkert vil du merke at tyskerne ikke er så «stramme» som du kanskje vil ha det – den nordtyske godmodigheten slår fort over til deg.

Men barna får også sitt på Flensburgs julemarked – de kan delta i tegnekonkurranse, lage lys eller kjøre barnekarussel. Og fremfor alt – se på alt det rare som finnes i bodene.

Julen er en herlig tid – jeg gleder meg til å ta runden rundt på julemarkedet selv lille julaften. Da blir det rødvinsgløgg så det lyser av nesetippen 🙂

Åpningstider:

Mandag – Lørdag kl. 10-22

Søndag kl. 11-20

Foto: Sönke Rahn – WikicommonsSjekk her for å finne passende hotell i Flensburg


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *