Rune Kaino Nikolaisen

Hvordan reise til Flensburg

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

flensburg_alexandria

Det ville nok tatt sin tid å reise med dampbåt for å komme til Flensburg, men hyggelig hadde det kanskje vært? Selvsagt reiser de aller fleste med bil til Flensburg og Tyskland, men det er fullt mulig å bruke andre metoder for å komme seg til byen over alle byer på grensen til Danmark. Vi har erfaring med de fleste reisemåter.

BIL HELE VEIEN

I sommer reiste vi selv til Flensburg fra vårt bosted i Norge. Vi bor litt vest for Oslo og GPS’en klokker inn på ca. 1 000 km når vi reiser med bil fra Sigdal til Flensburg via Malmø – ØresundsbroenStorebæltsbroen – Jylland. Turen tar ca. 11 kjøretimer med bil for vår del – det går altså uten overnatting.

BIL KOMBINERT MED FERJE

Når det gjelder ferje, er det selvsagt flere muligheter. Ferjen som er nærmest Flensburg er jo Color Lines linje fra Oslo – Kiel. Kielferja ankommer daglig kl. 10 til Kiel (avreise fra Oslo kl. 14 dagen før). Kiel er hovedstad i delstaten Schleswig-Holstein, og du bruker kun en snau time på å komme deg til Flensburg med bil. Alternativt kan du ta toget Kiel-Flensburg (ruteplanopplysning) eller buss (Kiel – Eckernförde – Schleswig – Flensburg – se rutetider).

Andre reiser et stykke med bil og tar båten fra Gøteborg-Kiel som Stena Line har. Den går fra Gøteborg kl. 19 og ankommer Kiel kl. 09 dagen etter. Mange velger denne løsningen for å få seg en pustepause og spare penger (betraktelig billigere enn Kielferja til Color Line). Du kan se prisene hos Stena Line.

Atter andre kommer fra deler av Norge hvor det er gunstigere å reise fra Norge til Hirtshals, Frederikshavn eller København med ferje og derfra videre med bil:

FLY

Kanskje ikke det første man tenker på når man vil til Flensburg, men mulighetene er absolutt tilstede. Skal familien og jeg på kortere turer til slekta i Flensburg, kombinerer vi billige flyturer med leie av bil. Det blir faktisk ganske billig dersom man planlegger godt. Jeg anbefaler å sjekke ut følgende forbindelser:

  • SAS flyr fra Oslo (Gardermoen) til Billund (DK).
  • Norwegian flyr fra Oslo (Gardermoen) til Billund (DK)
  • British Airways flyr fra Oslo (Gardermoen) til Billund (DK) – men som oftest dyre billetter.

Billund lufthavn kun er en knapp 1 1/2 time fra Flensburg.

Som nevnt har vi flere ganger leid bil og reist billig med fly. Vi anbefaler å kontakte et av de store selskapene for mer informasjon. Er man ute i god tid, er det gode sjanser for å få gunstige leiepriser.Sjekk her for å finne passende hotell i Flensburg


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *