Rune Kaino Nikolaisen

Citti

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

 

flensburg_citti

Citti-Park het opprinnelig Citti Markt og var inntil midten av 1990-tallet egentlig en butikk for storhandel, dvs. restauranter, kiosker. Kjennetegnet på dette var at man måtte ha et eget kort for å få lov til å handle der. Etter hvert ble dette konseptet myknet opp, slik at man i dag ikke lenger skiller mellom slike og slike kunder (selv om storhandlerne fortsatt har sine fordeler, egne kasser o.l.).

Etter at Förde-Park kom på planleggingsstadiet, ble det stadig viktigere for Citti å holde på sine kunder. Det ble derfor bestemt å bygge drastisk ut, få inn flere butikker og således utvide sortimentet og dermed øke interessen. Citti Park-konseptet virker i dag svært vellykket.

Åpningstider:

Citti Markt (altså selve mat- og dagligvareforretningen) har åpent mandag til lørdag kl. 08-20. De fleste andre forretningene har åpent kl. 09-20, bortsett fra Media Markt som ikke åpner før kl. 10.

Citti-Park har søndagsåpent søndag 2. oktober og 6. november 2016 fra kl. 13-18.

Citti Park holder stengt 1. nyttårsdag, Langfredag, 2. påskedag, 1. mai, Kristi Himmelfartsdag, 2. pinsedag, 3. oktober (tysk nasjonaldag), 1. juledag og 2. juledag. Legg merke til at Skjærtorsdag er en vanlig dag i Tyskland og alle butikker holder åpent (men pass på, det er helt bonansa med dansker og nordmenn over alt den dagen…).

Veibeskrivelse for å finne fram til Citti-Park:

Citti-Park ligger ved innkjøringen til Flensburg (Langberger Weg 4). Du finner senteret fra motorveien E45 / A7 slik: Velg 1. avkjørsel etter danskegrensen (Flensburg/Harrislee). Følg veien mot Flensburg og du ser Citti på høyre side. Sørfra tar du av ved Flensburg/Harrislee (siste avkjørsel før grensen) og følger deretter veien mot Flensburg.

Du kan finne mer informasjon på denne siden der du finner et greit kart. Men ikke vær bekymret, jeg tror ikke det finnes en nordmann som har unngått se Citti på vei inn til Flensburg…

I dag inneholder kjøpesenteret som nevnt mange forskjellige butikker i tillegg til kjernedriften i Citti Markt (der nordmenn elsker å gå amok med de store handlevognene). Disse butikkene har noe forskjellig åpningstid, men har som oftest åpent mellom kl. 09-20. Ta en kikk på oversikten over forretningene her.

Du kan finne mer informasjon om Citti-Park her. I tillegg finnes en egen nettside med informasjon på dansk.

PS. Undertegnede har selv arbeidet ved Citti Markt i flere år (det samme har kona…). Det er ikke fritt for at vi kan anbefale dette senteret på det varmeste. De har ikke de gunstigste prisene, men litt av en handleopplevelse man får. I tillegg er det jo kjekt at man kan få tilbake all moms dersom man bare husker å stemple kvitteringene (de er jo ganske lange da) ved tollen i f.eks. Kiel. Neste gang du er på Citti Markt, er det bare å stikke til kundeservicen og få utbetalt hele momsen (mye bedre enn disse evinnelige Taxfree-greiene som sluker brorparten av beløpet i gebyrer).Sjekk her for å finne passende hotell i Flensburg


En kommentar til Citti

  1. Pingback: Media Markt | Flensburg - turistinformasjon for nordmenn i Schleswig-Holstein og Nord-Tyskland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *