Holmpassage

Det første kjøpesenteret som dukket opp i Flensburg for rundt 15 år siden var Holmpassage, navnet fikk det pga. at senteret ligger i gågaten Holm. Plasseringen er således ideell for alle turistene som vimser rundt i Flensburg og ikke vet hvor de skal få gjort av alle pengene sine.

Holmpassage er ikke stedet der du gjør de store innkjøpene, butikkene kjennetegnes mer av å være eksklusive og således dyre…Det ser man fort når man går gjennom, et par butikkansatt vokter noen få sko på et bord midt i rommet.

Nåja, kanskje var jeg litt vel streng med Holmpassage nå? I alle fall er det et hyggelig sted der man også kan gå på kafé og ta til seg nødvendige forfriskninger. Og da mener jeg ikke bare de sterke ting, jeg anbefaler å forsøke Apfelsinchen nede i underetasjen. Der får man friskpresset juice og småretter som virkelig smaker godt. Prøv en enkel lunsjrett, men kaféen er ikke nødvendigvis noe for de norske som absolutt må ha et stykke kjøtt å bite. Apfelsinchen har flere vegetariske retter på menyen, men litt frukt og grønt har vel aldri skadet en nordmann på farten ute i verden??

Informasjon på dansk finner du på denne siden.

Åpningstider:
Man-Lør kl. 09.30-19.00

Hvordan finner jeg fram?
Holmpassage ligger som sagt midt i gågata, men likevel er det ikke noe problem å komme rett inn i butikkene (så godt som da). Holmpassage har et glimrende parkeringshus som uansett burde være kjekt for deg som vil kjøre så nær sentrum som mulig. Bare følg skiltingen fra motorveien A7 mot Flensburg, kjør nedover mot sentrum og havnen. Du kjører forbi «Deutsches Haus» (teater- og konserthus) på høyre side (samtidig har du klesforretningen C&A på venstre side), følg hovedveien videre i en pen venstresving og kjør et par hundre meter fram. Da ser du parkeringshuset til Holmpassage på venstre side. Dersom du får noe ut av kartet, kan du jo bruke det istedenfor…